Coaching

Hoe gaat het echt met jou?

Iedere (aanstaande) ouder heeft twijfels en onzekerheden. Ook als je bent opgeleid als arts. Je wil het graag goed doen. Het combineren van werk en privé is een uitdaging en er blijft weinig tijd over voor jezelf. Er wordt zoveel verwacht en je verwacht ook veel van jezelf.

Wanneer doe jij het goed (genoeg)? Hoe kun jij, met je ambities en idealen, een goede moeder of vader zijn? Welke keuzes passen bij jou, in deze fase van je leven?

Ik creëer momenten van reflectie en tijd voor jezelf. In een kort coachtraject begeleid ik je op je pad als nieuwe ouder. Hoe wil jij werk en gezin combineren?

Wist je dat: Vanaf 2023 kunnen artsen maatschappij + gezondheid bij mij terecht voor een leerbegeleidingsgesprek vooraf aan hun herregistratie.

Werk en gezin combineren

Ik geef persoonlijke begeleiding in de eerste 1000 dagen en daarna, aangepast aan jouw unieke situatie. We staan stil bij wat voor jou belangrijk is. Persoonlijke coaching geeft je steun en erkenning. Ik loop een stukje met je mee op jouw pad. We kijken samen naar jouw vragen en naar wat jij nodig hebt. Ik maak helder wat belangrijke waarden zijn voor jou in deze fase van je leven. Dat helpt om keuzes te maken die bij jou passen. Zodat jij groeit in vertrouwen en kunt ontspannen.

We voeren gesprekken al wandelend in de natuur, bij mijn coachcamper, online, bij je thuis of in een fijne ruimte in Dongen. Ik kan gebruik maken van oefeningen, meditaties, visualisaties en yoga. Of we gaan creatief aan de slag door te schilderen of het maken van een collage.

Het liefst start ik de coaching tijdens de zwangerschap en gaan we door wanneer je baby geboren is. Ik ben graag jouw eerste 1000 dagen coach. Een goede start is de basis voor de rest van het leven.

Nieuwsgierig of ik een fijne coach ben voor jou? Neem contact op voor een gratis eerste online coachgesprek. 

Een coachtraject kan beginnen met een ‘Dag van Waarde’ om jou beter te leren kennen. Samen ontdekken we tijdens deze dag wat voor jou belangrijk is in je leven. Dit vormt een fijne basis voor onze volgende coachgesprekken (online of live).

Een ‘Dag van Waarde’ is ook los te boeken. Geef jezelf deze dag in de natuur cadeau om te reflecteren en stil te staan bij wat echt belangrijk is voor jou in deze drukke periode in je leven.

Meer over mij

{

 “Sanne luistert en denkt met je mee.
Ze is eerlijk, respectvol en zorgzaam
en heeft echte aandacht voor een ander.”
– Mama van 2 jonge kinderen –

Ik coach

Bij kinderwens

Je voelt ergens een kinderwens, maar vindt het ook erg spannend. Hoe moet dat dan met mijn werk of opleiding? Wat betekent een zwangerschap voor mijn carrière? Wat is een goed moment? En wat als het lang duurt voordat je zwanger wordt? Speelt stress en een hoge werkdruk daarbij misschien een rol? Ik luister en kijk samen met jou naar wat jij nodig hebt in deze fase.

Tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent zijn er vaak veel twijfels en onzekerheden. Er komt veel op je af. Kun je nog goed functioneren op je werk? En hoe ga je het straks doen als de baby er is?
Soms gaat het niet zoals gedacht en zijn er medische complicaties. Hoe ga je om met deze veranderingen?
Ik ben er voor jou en samen kijken we naar hoe je het straks wil gaan doen als de baby er is. Wat kun je nu alvast organiseren?

Als je pas een baby hebt

Met de komst van je baby verandert er veel. Er zit helaas geen gebruiksaanwijzing bij en ieder kind is uniek. Met mijn kennis en ervaring als jeugdarts denk ik graag met je mee. Wat past bij jouw kindje en bij jullie situatie? Sommige baby’s huilen veel en slaapgebrek maakt veel ouders een ander (chagrijnig) mens. Soms is de roze wolk ver te zoeken. Maar ook als jij wel snel weer lekker in je vel zit, kun je veel vragen hebben in deze periode met een jong gezin. Bijvoorbeeld over je werk. Je hebt een nieuwe rol en soms verschuiven ambities en verlangens. Dat is soms best lastig om toe te geven en te accepteren. Wat zijn keuzes die nu bij jou passen in deze periode van je leven? Hoe doe je het samen met je partner? 

Ouders met jonge kinderen

Je kleine baby wordt groter en wellicht komen er meer kinderen bij in je gezin. Hoe zorg je ervoor dat je lekker in je vel blijft zitten? Het ouderschap is soms zwaar en je hebt weinig energie. Je baalt ervan dat je boos wordt op de mensen die je lief hebt.

Het combineren van gezin, werk en tijd voor jezelf is een uitdaging waar je best wat hulp bij kunt gebruiken. Er wordt veel gevraagd van ouders met jonge kinderen, op je werk, thuis en vanuit de maatschappij. Niet vreemd dat veel ouders met jonge kinderen klachten van een burn-out ervaren. We kijken samen naar jouw energienemers en energienemers en zoeken naar een fijne balans voor jou.
Past je huidige werk nog goed bij wat jij belangrijk vindt of past een andere baan of specialisme wellicht beter bij het leven wat jij wil leiden?

Je hoeft het niet alleen te doen. Je mag om hulp vragen en groeien als ouders en mens. Het ouderschap is een leerschool, waarbij kinderen een spiegel zijn waar je niet omheen kunt lopen. Ik coach je graag in deze intensieve periode vol ups and downs.

Wat voor coaching past bij jou?

 • Coachtraject ‘Een Gezonde en Ontspannen Start’:
  • 1 gratis korte coachsessie om kennis te maken
  • 3 maatwerk 1 op 1 coachsessies van 1,5 uur tijdens de eerste 1000 dagen (bijvoorbeeld 1 x tijdens de zwangerschap, 1 x als je pas een baby hebt en 1 x als je weer aan het werk bent gegaan).
  • Inclusief: deelname aan de online groepsworkshop ‘Zoeken naar balans tijdens de tropenjaren’.
  • Dit coachtraject is €675.
 • Wil je meer coachsessies? Een extra coachsessie is €133.
 • Dag van Waarde: in een kleine groep (maximaal 3 deelnemers)
  Deze dag in Noord-Brabant (omgeving Dongen) is €249 inclusief BTW.
  Ook individueel mogelijk, neem contact op voor een geschikte datum.

Steeds meer werkgevers vergoeden coaching. Vraag hiernaar bij je werkgever. Indien je werkgever betaalt, dan zijn de genoemde prijzen exclusief BTW.

Neem hieronder contact op voor een gratis online coachgesprek.

Vanaf half september 2023 tot en met januari 2024 heb ik zwangerschapsverlof en is het niet mogelijk een coachtraject te starten.

Neem contact met me op

voor een eerste gratis coachgesprek tijdens de eerste 1000 dagen

7 + 6 =

Sanne de Laat
06-15596741

info@sannedelaat.nl

BTW NL003872739B44
KvK 83776621